Online apotheek


Phone
760-526-2901

Email
Address 3925 Fincham Road San Diego, CA, 92103
Go to directory Show on a Map

Description
Online apotheek
https://onlineapotheek.co is een eigentijdse apotheekformule met ruim honderd geneesmiddelen verspreid over heel Nederland. De formule van Online Apotheek ondersteunt het apotheekteam bij het bieden van persoonlijke en zorggerichte services aan haar klanten. Of het nu gaat om farmaceutische patiëntenzorg of zelfzorg. Hierdoor kan het apotheekteam zich concentreren op het leveren van een bijdrage aan een gezonder dagelijks bestaan van alle klanten van Online Apotheek.

Een kijkje in de apotheek
In deze plattegrond zult u mogelijk de apotheek herkennen. Aan de hand daarvan geven wij u graag een rondleiding.

De publieksruimte
We hebben geprobeerd er wat van te maken.
Met een open inrichting voor het contact tussen u en ons. En om u een indruk te geven van wat er gebeurt met uw recept.
Met een leestafel met folders over uiteenlopende onderwerpen maar ook met het Utrechts Nieuwsblad om het wachten aangenaam te maken.
Met een legotafel voor kinderen.
Uw idee nemen we graag mee bij de verdere inrichting van de publieksruimte

Het kantoor
In het kantoor staan allerlei boeken. Bijvoorbeeld over hoe je een geneesmiddel moet maken, hoe een medicijn werkt en waarom je moet oppassen als iemand verschillende medicijnen tegelijk gebruikt. Bovendien staat er een computer waarmee je snel iets kunt opzoeken in een aantal medische tijdschriften.
Maar er staat ook een uitdijende administratie; de groei daarvan is nauwelijks nog bij te houden.

De computer
In de apotheek wordt er in de eerste plaats voor gezorgd dat u de goede medicijnen krijgt. Als u met een recept komt wordt er eerst gecontroleerd of het volledig is en daarna wordt het ingevoerd in de computer.
Dankzij de computer is de kwaliteit van de geneesmiddelenvoorziening veel beter geworden.
De computer, een apparaat, signaleert elke mogelijke ongewenstheid aan een recept wat een veelheid aan signalen oplevert. De signalen worden vervolgens beoordeeld door uw apotheek.
Vaak is het loos alarm. Toch kan er ook iets aan de hand zijn: Wat te denken van een levensbedreigende bloeddrukdaling, een aanzienlijke kans op massale inwendige bloedingen, of een dusdanige vertraging van het hartritme dat er niet mee te leven valt. Zonder overdrijving; dit zijn actuele voorbeelden uit de apothekerspraktijk.
Als het geen geschikte combinatie is nemen wij contact op met uw arts. Als het effect niet goed voorspelbaar is, zullen we u wijzen op mogelijke bijverschijnselen. Bijvoorbeeld: Als u misselijk wordt moet u wel de dokter waarschuwen; het gebruik van dat andere middel moet dan worden aangepast.
Sommige mensen zijn overgevoelig voor een medicijn of een hulpstof zoals melksuiker. Als u dat aangeeft stellen we de computer zo in dat ook daarop wordt gecontroleerd.
Als een vrouw een kind verwacht kan de computer in de gaten houden of een geneesmiddel niet schadelijk is voor de baby. Dat kunnen we pas in de gaten houden als wij over de zwangerschap worden geinformeerd.
Kortom: informeer uw apotheek over overgevoeligheid en zwangerschap en borstvoeding zodat daarmee rekening kan worden gehouden.

Verpakken en etiketteren
Met de computer worden naast vele controles de etiketten gemaakt waarna de medicijnen erbij worden gezocht. De medicijnen worden verpakt, van het etiket en eventuele waarschuwingen voorzien en er wordt een bijsluiter bijgevoegd. Daarna wordt door een andere apotheekmedewerker nog eens gecontroleerd of alles goed is gegaan waarna het geneesmiddel aan u wordt overhandigd. Natuurlijk mag u altijd vragen als u iets niet duidelijk is of als u bijvoorbeeld graag wilt weten hoe een middel werkt.

Bereiden
Soms lijkt het wel alsof tegenwoordig alles uit de fabriek komt. Vaak is dat natuurlijk ook zo. Het zou niet eens anders kunnen omdat zoveel mensen zoveel medicijnen nodig hebben. Toch wordt in de apotheek nog steeds veel zelf gemaakt. Bijvoorbeeld poeders of capsules als er van het geneesmiddel geen tabletten bestaan van de juiste sterkte. Of een drankje voor mensen die moeilijk kunnen slikken of zetpillen bij misselijkheid. Veel zalven en cremes worden nog steeds op maat gemaakt.

Steriele bereiding
In deze schone ruimte staat een kast die bacterievrij wordt gehouden met een steriele luchtstroom. Bij de bereiding worden steriele handschoenen gedragen evenals haarbedekking en een mondkapje.
In deze ruimte worden bijvoorbeeld veel oogdruppels gemaakt die niet geleverd worden door de industrie vanwege houdbaarheid of anderszins.
Zo ook worden hier infusen van antibiotica bereid die worden toegediend aan het bloed via een infuuslijn. Daardoor kan een ziekenhuisopname met dagen worden bekort.
Of medicatiecassettes met morfine die via het ruggemergkanaal worden toegediend aan het hersenvocht.
Het zijn allemaal bereidingen die zo schoon mogelijk dienen plaats te vinden om infecties te voorkomen.eee
Hiermee is het ‘rondje apotheek’ ten einde. Heeft u vragen of wilt u graag eens een echte rondleiding, vraag het gerust.

Hours
Hours
24/7

Payment Types
Visa, Mastercard, Bank Transfer, PayPal

Year established
2019

Categories
Health, Pharmacy
Sitehttps://onlineapotheek.co false or inaccurate data? improve business info

Join us today, get listed, get customers and expand your business.

Online apotheek Reviews

Write a Review
  • No-one has left a review.